sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Taimikuulumisia

Ulkona sitten taas kylmeni, onneksi kasvua voi seurata sisällä. Huomiselle luvataan näköjään taas räntää ja viikolle pieniä yöpakkasia. Olisi pitänyt arvata, ettei kasvukausi voi ottaa sellaista harppausta kuin mitä viikko sitten näytti. No, kyllä tässä vielä ehditään, ja ehkä ihan hyvä ottaa pieni aikalisä ja suunnitella pihaprojekteja hetki sisätiloissa.

Esimerkiksi koruköynnöksille minulla ei ole oikeastaan mitään paikkaa, ellen laita niitä kasvamaan pitkin omenapuiden runkoja. Taimien esikasvatus on onnistunut yllättävän hyvin, terhakoita taimia on runsaasti. Koruköynnös kasvaa yli kaksi metriä korkeaksi. Mies ehdotti että laitan jäätelötikut tueksi - what??! Taitaa pieni flunssa vaivata.

Koruköynnöksen taimet 4.5.2014

Sinivaleunikoita on tulossa yksi. Laitoin pienet ruukut sini- ja keltavaleunikkoa kylmäkäsittelyyn ja tämä ainokainen on näyttää selviävän. Keltavaleunikkopurkissa ei näy vielä mitään, mutta en ole luovuttanut.

Sinivaleunikko
Valkotupakka viihtyy myös kuistin valoisassa ja öisin viileässä ympäristössä. 

Valkotupakka

'Lemon Gem' samettikukat saattavat olla ensimmäiset samettikukat, jotka onnistun kasvattamaan. Edellisinä vuosina mitään ei ole edes itänyt, mitä olen ihmetellyt koska samettikukkia yleensä kehutaan helpoiksi kasvatettaviksi. Honteloita ovat taimet tälläkin kertaa, mutta eivätköhän tuossa kuistilla vahvistu auringonpaisteessa.

Samettikukka 'Lemon Gem'

Ruusu- ja lehtikaalin taimet ovat samassa vaiheessa kuin samettikukat. Pieniä honteloita, taimet ovat kasvivalon alla kellarissa. Mietin edelleen laittaisiko sitä parsakaalia kasvamaan. Viime kesän superkukkija vaan ei oikein vakuuttanut.

Lehtikaalin ja ruusukaalin taimet

Alakerrassa löysin myös tomaatin taimesta ensimmäisen raakileen! Eipä taida siitä tulla Italian auringossa kasvaneen veroista, mutta ainakin odotamme kypsymistä innokkaasti.

Tomaatin raakile 4.5.2014
Ulkona kylmäkäsittelylaatikossa on itänyt joko kurjenmiekka tai laukka Mt Everest. Tunnistaako joku noin pienestä kumpi taimi on kyseessä? Itävyys oli ainakin ollut kohtuullinen. Laatikossa on viitisen taimen alkua ja sen verran siemeniäkin laitoin.

Kurjenmiekka tai laukka?
Pian taimikuvat vaihtuvat taas kukkakuviin, toivotaan ainakin! :)

5 kommenttia:

 1. Ihania kasvinalkuja! Minulla ei ole mitään hajua, miltä kurjenmiekan siementaimi näyttää, mutta laukkojen siementaimet on ainakin ihan tuon näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että se on laukka! Niistä nimittäin olen haaveillut siitä lähtien kun Kotipuutarhassa oli laukkoihin keskittyvä juttu, olikohan viime vuonna... Täytyykin kaivaa esiin. :)

   Poista
 2. Sinulla on tomaatintaimet ihan eri planeetalta kuin minulla! Koulin omat ruppanani toissapäivänä ja toivon, että ne vahvistuvat pikavauhtia. Villi arvaus tunnistukseen on sipulikasvi, mutta aika sen näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kasvivalo on minusta tomaateille aivan ehdoton, ei niistä ikkunalla noin tanokoita tule, vaikka malttaisi odottaa kylvöjen kanssa pitkälle kevääseen.
   Toivotaan että on sipulin sukuista. :)

   Poista
 3. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista