tiistai 13. toukokuuta 2014

Nuppuja

Nuppuja pihamaalla. Ensimmäisenä kirsikkapuut. Toivon että ilmat nyt lämpiävät, jotta on pölyttäjiä liikkeellä kun kukat vihdoin aukeavat. Kukkia on taas tulossa moninkertaisesti viime vuoteen verrattuna, ja jokainen hedelmä on äärimmäisen tervetullut. Viime vuonna taisin laskea kirsikkasadon yhden käden sormilla...

Kirsikkapuu nupullaan

Pihamme aivan tavalliset, mutta ensimmäiset lemmikit. Ja paljon on odottamassa lisää näitä kukannuppuja. Ostin taimet viime vuoden Avoimet Puutarhat -tapahtumassa Villa Aurorasta, ja ovat näköjään juurtuneet hyvin. Jännitin hieman asiaa kun en millään meinannut löytää aikaa istutuspuuhille ja taimien istutus venyi ja venyi.

Lemmikit

Mirrinmintut ovat vihertyneet ja kasvaneet silmissä, pian nekin kukkivat. Nämä ovat niin helppoja ja vantteria kasveja, lisäksi kauniita vaikka itse kukat ovatkin melko pieniä ja hailakoita.

Mirrinminttu
Pikkutervakko, se ainokainen joka selvisi viime kesän kylvöksistä. Ainakin siis oletan että tämä on pikkutervakko, pianhan se nähdään kun kukat aukeavat.

Pikkutervakko

Nuppu se tämäkin! Kaupan tammenlehväsalaatti pääsi kasvimaalle, ja näyttää viihtyvän. Uusia lehdenalkuja on kasvanut jo kohtalaisesti. Alkuperäiset lehdet käytettiin aika lailla täysin loppuun asti, mutta voimaa näytti riittävän. Kivaa kun kaupan ruukkusalaateista ja -yrteistä saa taas uutta tällä tavalla istuttamalle ne ulos tai sisälle ruukkuun. Talvella valo ei näihin puuhiin riitä, mutta huhtikuusta eteenpäin ovat lähes kaikki kokeilut onnistuneet.

Tammenlehväsalaatti
Ja tulppaanit, pian on niiden aika... Narsisseja meillä on jo kukassa muutamia, ne tuntuivat kärsineen hieman kylmistä päivistä ja kukat ovat jotenkin apaattisen näköisiä. Kaikki sipulikukat kukkivat meillä villisti ympäri nurmikkoa. Toistaiseksi yksikään ei ole löytänyt tietään kukkapenkkiin.

Tulppaanit

Skillat ovat jo lopettaneet kukintansa, samoin kevätkaihonkukka tuli ja meni. Luonnon orvokkeja on siellä täällä ja vielä muutama sinivuokko piilossa roskiksen takana. Viime vuonna sinivuokkoja oli paljon enemmän, mutta tänä vuonna eivät tainneet pitää aikaisista haravointipuuhistani.

6 kommenttia:

 1. Mirrinminttu on meidän katin ehdoton lempikasvi,vaikka vasta lehdet ovat maasta nousseet se viihtyy niiden parissa tuoksutellen ja niissä kieriskellen :D
  Sipulikukkia pitäisi syksyllä aina jaksaa istuttaa lisää,kun ovat niin piristäviä näkyjä talven jäljiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos naapurin kissa on pyörinyt tuolla :D

   Poista
 2. Kevät on kyllä ollut nyt tosi oikukas vaihtelevine ilmoineen. Minulla on vielä autotallissa ostamani kirsikkapensas odottamassa kasvupaikalle pääsyä. Oli aukaissut olemassa olevat nuppunsa ja kukkii nyt siellä parhaillaan. Pitäisi päästä istuttamaan jo kiiruusti, mutta täällä meillä on satanut sunnuntaista asti lähes jatkuvasti vettä, joten istutus on jäänyt odottamaan parempia säitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli taas vihdoin aurinkoinen päivä ja meillä kirsikkapuut kukkivat :)

   Poista
 3. Ihania nuppuja. Kiva katsella pihan muutoksia kun joka päivä tuntuu tapahtuvan jotain uutta. Niin mahtavaa aikaa tämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja ihanaa kun tänään paistoi taas aurinko :)

   Poista