sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sinivaleunikko

Uudenkaupungin Kukkamessujen tammikuun blogihaasteessa haastettiin pohtimaan mikä kukka on silmäteräsi puutarhassa vai siintääkö haaveissa jokin aarre, jota halajat pihallesi tai parvekkeellesi. Savea ja papuja vinkkasi tästä kivasta haasteesta. En keksinyt mikä nykyisessä puutarhassa olisi erityinen silmäterä. Kirsikkapuut olisi varmaan pitänyt siltä saralta valita, mutta ne eivät ole vielä erityissuosiossa koska eivät ole saaneet aikaan satoa maisteltavaksi. ;)

Aarre, josta haaveilen, on helpompi kysymys. Näin juuri jossain lehtijutussa tai blogissa kuvia sinivaleunikosta. Siinä on mielestäni aivan upea väri, ja mielelläni näitä näkisin omalla pihalla. Käsittääkseni täyttää myös vaatimuksen, ettei ole se helpoin kasvatettava.

Sinivaleunikko, kuva Wikipedia

Olotilan sivut kertovat: Sinivaleunikkojen upean siniset kukat avautuvat kesä-heinäkuussa. Kasvi viihtyy kosteahkossa muttei talvimärässä maassa puolivarjoisassa tai varjoisassa paikassa. Maa saa olla hapahkoa.

Näitä siis ehkä metsästän tulevana keväänä ja kesänä!

6 kommenttia:

 1. Sama kasvitoive täälläkin :)

  Sinivaleunikko on todella herkän kaunis. Ajattelin kokeilla sitä mökkipuutarhaan, josko viihtyisi ;)

  VastaaPoista
 2. Sinivaleunikko on minunkin suunnitelmissani. Saas nähdä, miten onnistuu.

  VastaaPoista
 3. Sini- ja isovaleunikot ovat maailman helpoimmin kasvatettavat. Syksyllä heität siemenet kukkapenkkiin ja kahden vuoden päästä nautit loistavasta sinestä :) Koskaan en ole lannottanut tai tehnyt mitään muitakaan hoitotoimia. Siemeniäkin ehkä vielä saattaisi kaapista löytyä, mutta lienevät ylivuotisia... ;)

  VastaaPoista
 4. En ole sinivaleunikkoa koskaan luonnossa nähnyt,mutta kuvien perusteella väri on ainakin upean sininen :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos osallistumisestasi kilpailuumme! Ihana tuo kukka...

  Terveisin Kukkamessujen väki

  VastaaPoista
 6. Minulla on ollut parin kesän verran sinivaleunikko. Kolmantena ei enää noussut, oli ilmeisesti paleltunut. Kaunis väri siinä on, mutta hankala kasvatettava.

  VastaaPoista