sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Boskke Skyplanter

Vuoden 2013 ensimmäiset istutukset tehty. Nimittäin kaupan yrttiruukut lykätty Boskken Skyplanter-ruukkuihin. Multapusseja ei edes kaivettu esiin, vaan suoraan ruukkuun, saapi taas nähdä miten viihtyvät.

Boskke Skyplanter

Nämä Boskken roikkuvat ruukut ostimme suurin piirtein vuosi sitten, ja pääsivät vasta nyt käyttöön. Uuden vuoden aaton kanapadan timjami pääsi toiseen ruukkuun, ja toiseen perunapizzojen salvia. Uuden vuoden aattona oli pohtimista, kun mietimme onko se timjami vai tinjami...


Roikkuvat yrttiruukut Boskke

Hauskan näköisiä nämä ovat ja mielestäni parasta etteivät vie pöytätilaa. Pöydille kun aina kertyy kaikenlaista hedelmä- ja leipäpussia, postia, ja ihan tarpeeksi jo muita ruukkujakin. Ruukkujen täyttäminen ja yrttien istuttaminen kävi paljon kätevämmin kuin mitä pelkäsin. Ei mennyt montaa minuuttia kun kasvi oli jo uudessa ruukussaan. 

Skyplanter toimii niin, että kasvin päälle tulee pieni savinen sisäruukku, josta kasvi saa tarvitsemansa veden. Ruukkua pitää siis muistaa kastella niin kuin mitä tahansa kasvia, mutta tuon sisäruukun ansiosta vesi ei valu pöydälle tai lattialle. Kasvit eivät kärsi ylös alaisin kasvamisesta ja pikku hiljaa kasvit alkavat kasvaa ylös päin ja kiertyä ruukun ympärille. Tätä vaihetta meillä vielä odotellaan, joten kuvia ja kokemuksia ruukkujen käytöstä varmasti seuraa myöhemmin.

Skyplanterit ovat myös nättejä ja keräävät huomiota sisustuksessa. Pieneen asuntoon nämä olisivat todella kätevät, mutta olen koittanut perustella myös muutoin hankintaa - on näistä ainakin kätevä napsia tuoreita yrttejä ruokiin! 

16 kommenttia:

 1. Luinkin vastikään tuollaisesta ruukusta, veikeä keksintö. Mistähän noita löytää?

  VastaaPoista
 2. Todella jännä idea. Kerrothan sitten myöhemmin, miten on toiminut. Hiukan vielä epäilyttää...

  VastaaPoista
 3. Minulla oli samanlainen, vähän isompi käytössä viime kesänä parvekkeella, siinä kasvoi persiljaa. Tuolta voi käydä kurkkaamassa: http://mielenlumoa.blogspot.fi/2012/07/vaarinpain.html

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat :) Tuollaiset olisikin aika käteviä, kun meilläkin on pöydillä aina kauheasti muuta tavaraa.

  VastaaPoista
 5. Minäkin odotan innolla kokemuksia. Noita on ollut joissakin sisustuslehdissä, mutta sen enempää niiden toimintaperiaatteista en ole nähnyt juttuja.

  VastaaPoista
 6. Tämä on tosiaan vinkeä idea – kaikkea sitä ihminen keksiikin, kun vaan ryhtyy puuhaan :)

  Salvia ja perunapizza, kuulostaapa hyvältä!

  VastaaPoista
 7. Oi olipa kivan näköistä.
  Enpä ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 8. Vuoden ensimmäiset istutukset jo tehty! Tietää hyvää tulevalle satokaudelle. :)
  Kivan ja piristävän näköisiä nuo Skyplanterit.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista! Omat tilasin Kokkiman-verkkokaupasta. Tämän hetkinen tilanne on, että salvia on nuupahtanut syystä tai toisesta nuupahtanut, ja vielä aamulla viihtyvältä näyttänyt timjami oli myös ilmeisesti imaissut vetensä ja näyttää hieman närkästyneeltä...

  VastaaPoista
 10. Jopas on erikoinen. En muista mistä syystä sain viime kesänä jonkun idean väärinpäin istutetusta kasvista. Ideaa ei tullut sen pahemmin kanavoitua eteenpäin ja juttu painui uholaan. No näköjään ei ollut sitten uniikki idea, kun kaupallisiakin toteutuksia näköjään löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tuon saisi itsekin väsättyä, mutta kyllä tuossa on tuotteistuksessa mietitty homma käteväksi. :)

   Poista
 11. Hei, sinulle löytyy haaste blogissani :)
  http://puutarhaterapiaa.blogspot.fi/2013/01/11-kysymysta.html

  VastaaPoista