keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kevät etenee

Se on varma kevään merkki se, kun meidän kasvimaalta nousee valkosipulin alkuja. Joka vuosi ne yllättävät, vaikka mielestäni syksyllä tulee kerättyä koko sato. Tänä vuonna siirsin valkosipulin alut kasvimaan toiseen reunaan, jos satoa tulisi taas paremmin. Valkosipuleita pitää nyt myös muistaa kastella jos keväästä tulee kuiva, jotta pääsevät hyvään kasvun alkuun. Viime vuonna nuupahtivat alkukesästä.

Valkosipulit 2.4.2014

Löytyykö keltään muuten hyvää reseptiä säilöttyihin valkosipulinkynsiin? Edellissyksynä teimme konjakilla maustettuja, en enää edes muista mistä ohje löytyi, muttei oikein iskenyt. Satoa tuli silloin kuitenkin sen verran hyvin, että ajattelin että kynsiä on hauska säilöä vaikka joulupöytään. Reseptivinkkejä siis otetaan vastaan, vaikka jo nyt, niin on sitten motivaatiota huolehtia sadosta.

Rusakko on takuulla verottanut krookuksia, olen siitä aivan varma. Tästäkin on kuin puolet nupusta olisi sahattu irti, eikä yhtään kukkaa ole vielä näkynyt. Toivottavasti pupunen löytää pian jotain maukkaampaa syötävää, ja jostain muualta kuin meidän pihalta. Nurmikko on tosin kauttaaltaan tehokkaasti lannoitettu.

Krookuksen nuppu

Tänään tuli myös käännettyä syksyllä kasvimaan päälle levitetyt lehdet multaan, eivät olleet vielä maatuneet kovin hyvin. En tiedä onko tämä nyt ollut kovin fiksu ajatus, kastemadot tuskin ainakaan pitävät siitä että niiden kotia myllätään. Ajatuksena oli siis saada maatuneista lehdistä luonnonmukaista lannoitetta suoraan kasvimaalle.

Skillat puolestaan ovat jo melkein avanneet nuppunsa, ehkä jo huomenna odottaa kukkaloisto? Hevoskastanjan alta en ole uskaltanut vielä haravoida, jotten vahingoittaisi pikku kukkia. Puun alla myös nurmikko on kovin kitukasvuinen, joten senkin puolesta voisi antaa maan heräillä vielä hetken rauhassa.

Skillat

Upea kevätpäivä tänään on taas ollut. Mikä parasta myös monta astetta lämpimämpi kuin eilen, jolloin ainakin täällä satoi jopa lunta. Pitkästä aikaa tuli unohdettua pyykit narulle niin, että niiden päällä odotti lumikerros kun kävin keräämässä pois... 

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtavia kevätkelejä on pidellyt,kyllä kelpaa jo hiukan puuhastella pihamaalla :)

    VastaaPoista
  2. Jos saat hyvän valkosipulisäilöntävinkin, laitapa tänne blogiin. Minäkin kaipaan sellaista. Puput näyttävät vierailevan nyt aktiivisesti kukkasipulimailla. Meilläkin kulkee rusakon reitti tismalleen istuttamieni krookusten yli. Paikka on sen verran varjoinen, ettei yhtään kukkaa vielä ole, mutta viime vuonna ne myös nopeasti hävisivät parempiin ristihuuliin.

    VastaaPoista