tiistai 2. heinäkuuta 2013

Meloni kukassa

Melonin taimet ovat avanneet toiveikkaina ensimmäiset kukkansa. Melonit tuntuvat todella karsastavan siirtoa sisältä ulos. Taimet ovat jurottaneet jo monta viikkoa juurikaan kasvamatta ulkosalla, ja viime vuonna oli sama homma. Yhtäkkiä sitten vain lähtivät valtaisaan kasvuun ja saatiin lopulta satoakin. Ensi vuonna ajattelin kylvää siemenet suoraan ulos tuonne lasin alle, saa nähdä toimisiko se konsti paremmin.


Nyt siis ruippanoissa taimissa jo muutamia kukkia. Mitenköhän nuo jaksavat kannatella satoa... Lannoitteeksi olen antanut Biolanin kanankakka + merilevä lannoitetta, jossa on typpeä, fosforia ja kaliumia. Minkä voimin teillä muilla kasvatetaan meloneita jos kasvatetaan?

5 kommenttia:

 1. Meillä melkein oli meloneja viime vuona, mutta ei sitten kuitenkaan.. Esikasvattaminen sisällä on kyllä maailman kinkkisin juttu näissä puuhissa. Mulla ei vaan riitä siihen totutteluun hermoja ja luulen, että sen kitumisen aiheuttamat viivästymät eivät tuo meillä ainakaan yhtään sen suurempaa etua, kuin avomaalle istuttaminen.

  VastaaPoista
 2. Enpä ole melonia koskaan kokeillut. Hyvä, että kurpitsat saa multaan. Kerropa, kuinka kasvu edistyy.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on melonia kasvamassa. Ei vielä kovin lupaavalta näytä.

  VastaaPoista
 4. Viime vuonna näihin aikoihin näytti muuten tältä http://kujeitaryytimaalla.blogspot.fi/2012/06/kuulumisia-kasvimaalta.html

  Vahvempia, muttei vielä kukan kukkaa. Ehkä tänä vuonna käy paremmin kun on jo muutama kukka, vaikka varret eivät olekaan niin tukevia. Tänään kävin kaatamassa laatikkoon vähän lisää kanankakkaa. :)

  VastaaPoista
 5. Mulla ei koskaan ole onnistunut melonin kasvatus ja olenkin luopunut ajatuksesta saada maistaa itsekasvatettua melonia. Onnea kasvatteluun :)

  VastaaPoista