lauantai 6. heinäkuuta 2013

Kuvasatoa

Eilen avautuivat ensimmäiset unikot. Aivan erinäköisiä kuin viime vuonna, onkohan jokin oma sekoitus siementenkeruun ansiosta. Pidin koko talven unikon koristeellisia siemenkotia esillä. Heitin nekin vihdoin viime viikolla menemään ja viimeisiä siemeniä ropisi sinne tänne myös sisätiloissa.

Unikot

Unikot
Iisoppi kukkii portillamme. Tämä on niin kaunis, että voisi laittaa koko kapean penkin vain tätä. Nyt on rinnalla sormustinkukkia ja kauas kasvimaalta eksynyt villirucola, joka on levinnyt kuin viimeistä päivää.

Iisoppi
Karvasinilatvan kukintaa odotan! Nämä kylvin itse siemenistä keväällä ja ovat viihtyneet ilmeisesti hyvin. Luulin näitä siniseksi, kuten alla olevat serkkunsa lehtosinilatvat, mutta näyttää valkoiselta. :)Uuteen pikkupuuhumme Amorosaan on tulossa muutama maistiainen. Ilmeisesti taivutusviritykset, joita myös kuvassa, ovat toimineet.


Ja kesäkurpitsat kukkivat!


Ensimmäinen tomaatti on myös maistettu malttamattomina. Luullakseni tämä on Tumbler lajiketta, vaikka maalarinteippimerkkauksista ei enää tahdokaan saada selvää. Oli suloisen makea ja nyt odotetaan loppujen kypsymistä...

3 kommenttia:

 1. Oletkos huomannut, että noista itsekerätyistä unikon siemenistä tulee myös helposti pienemmät unikot kuin alkuperäiset =) Niiden väri ja muodot vaihtuvat hitusen vuosien varrella. Mutta kauniita ne ehdottomasti ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin näyttää olevan totta, lisäksi tuntuivat kukkivan vähemmän aikaa. Se saattaa kyllä olla harhaa ja aika kultaa muistot kukinta-ajasta viime vuodelta :)

   Poista
 2. Voi;olet jo saanut maistella itsekasvatettuja tomaatteja. Mulla on niiden kavatus edelleen yhtä vaikeaa kuin aiempinakin vuosina...

  VastaaPoista