perjantai 1. kesäkuuta 2012

Perennat kukoistavat ja sisätaimia karaistaan

Hopeahärkki, rentoakankaali ja tulppaanit kukoistavat. Myös tähän asti sisällä kasvaneet kurpitsat ovat päässeet tällä viikolla päivittäin ulos karaistumaan. Joko ne uskaltaisi istuttaa pysyvästi ulos, vai kannattaako odottaa kun ensi viikoksi on luvattu viileämpää ja sateista? En ole uskaltanut käydä kasvimaalla tutkailemassa millaista tuhoa etanat ovat jo ehtineet tehdä.

Tässä siis kuvapäivitystä omalta pihalta. Kuvat on otettu sunnuntaina auringonpaisteessa, kyllä meilläkin tänään sataa...

Viime vuonna istutettu omenapuu kukkii nyt ensimmäistä kertaa, kyseessä Amorosa lajike. Ihanat vaaleanpunertavat kukat, niitä on puussa viitisen kappaletta. Olisi mukavaa jos tänä vuonna saisi puusta jo pienen maistiaisen. Kirsikkamaistijaisia ei taida tulla, toinen puu ei kukkinut ollenkaan, joten pölytys ei tainnut onnistua.


hopeahärkki
Hopeahärkki parhaassa kukinnassaan


kurpitsan taimet esikasvatuksessa
Kurpitsan taimet karaistumassa


mansikan kukat
Mansikka on kukkii ja ensimmäiset raakileet ovat näkyvissä


omenankukat
Omenapuun kukka


punavalkoinen tulppaani
Punavalkoinen tulppaani on kauneimpia kukkijoita pihallamme


rentoakankaali kukassa
Rentoakankaalit kukkivat


ruiskaunokki
Ruiskaunokit kasvavat kohisten


ruohosipuli
Ruohosipulikin on nupullaan

5 kommenttia:

 1. Kauniit nuo punavalkoiset tulppaanit! Hopeahärkkiä pitää saada omaankin pihaan.

  VastaaPoista
 2. Mansikkaa on sulla odotettavissa, hyvin näyttävät kukkivan :) Mä jo hätäisenä ihmisenä istutin kesäkurpitsat ulos. Hengissä ovat pysyneet, hallaharson ostin kuitenkin niitä lämmittämään. Onneksi lämpötila on pysynyt plussan puolella yölläkin.

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava tuo tulppaani. Nyt kestää tulppaanissa kukat kauan kun on näin viileetä. Paljon kurpitsaa saat kun noin paljon taimia on, pian saa ulos jo nekin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea laittaa akankaalia omenapuun alle.

  VastaaPoista
 5. Kunpa tietäisin yhtään mitä lajiketta nuo tulppaanit ovat! Edellisten asukkaiden perintöä siis.

  Kurpitsat olisi kiva saada ulos, mutta nyt saavat kyllä lämmitellä vielä hetken eteisessä. Ulkona on sen verran koleaa...

  Näin tuollaisen akankaalimaton omenapuun alla jossain puutarhalehdessä, sieltä idea. Kuvassa matto oli kyllä vielä paljon leviämpi ja komiampi. :)

  VastaaPoista