sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Gluteeniton ja munaton raparperipaistos

Meillä herkuteltiin tänään gluteenittomasti tällä raparperipaistoksella. Alkuperäinen ohje sisältää vehnäjauhoja ja kaurahiutaleita, jotka korvasin gluteenittomilla jauhoilla ja tattarihiutaleilla. Sitruunamehu sopi taivaallisesti yhteen raparperin ja omenan kanssa! Tässä ohje niillä muokkauksilla, mitä tein:

Raparperipaistos (gluteeniton, munaton)

Päälle: 
1,25 dl gluteenittomia jauhoja
1,25 dl tattarihiutaleita
1/2 dl pistaaseja pilkottuina (jätin pois)
1/4 tl merisuolaa 
3/4 dl ruokokidesokeria 
65 grammaa voita paloina

Täytteeseen: 
1 rkl gluteenittomia jauhoja 
1,25 dl ruokokidesokeria
1,5 isoa vihreää omenaa paloina 
4 raparperin vartta (n. 350 grammaa) paloina
1/2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna ja mehu

Sekoita päällisen aineet, viimeisenä voi joukkoon. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin, että seoksen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin.

Täytteeseen sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää omena ja raparperit, sekoita kunnes peittyneet tasaisesti jauho-sokeriseokseen. Lisää joukkoon sitruunamehu ja hienonnettu kuori, sekoita uudestaan. 

Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle hiutaleseos. Tein paistoksen tavalliseen uunivuokaan ja päällisestä tuli näin melko tiivis kuori. Isommassa vuoassa paistoksesta voisi tulla rapsakampi. Nyt paistos oli kyllä oikein makoisa, omenat ja raparperit olivat paistuneet ihanan pehmeiksi ja oli hyvä näin.

Paista 190 asteessa noin 40-45 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

Gluteeniton ja munaton raparperipiirakka raparperipaistos
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka

2 kommenttia:

  1. Loistava vinkki, kiitos! Tätä pitää heti kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen. :) Herkkua, ja helppoa!

    VastaaPoista