Raparperipaistos (gluteeniton, munaton)
Päälle:
1,25 dl gluteenittomia jauhoja
1,25 dl tattarihiutaleita
1/2 dl pistaaseja pilkottuina (jätin pois)
1/4 tl merisuolaa
3/4 dl ruokokidesokeria
65 grammaa voita paloina
Täytteeseen:
1 rkl gluteenittomia jauhoja
1,25 dl ruokokidesokeria
1,5 isoa vihreää omenaa paloina
4 raparperin vartta (n. 350 grammaa) paloina
1/2 sitruunan kuori hienoksi raastettuna ja mehu
Sekoita päällisen aineet, viimeisenä voi joukkoon. Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin, että seoksen voi laittaa hetkeksi jääkaappiin.
Täytteeseen sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää omena ja raparperit, sekoita kunnes peittyneet tasaisesti jauho-sokeriseokseen. Lisää joukkoon sitruunamehu ja hienonnettu kuori, sekoita uudestaan.
Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle hiutaleseos. Tein paistoksen tavalliseen uunivuokaan ja päällisestä tuli näin melko tiivis kuori. Isommassa vuoassa paistoksesta voisi tulla rapsakampi. Nyt paistos oli kyllä oikein makoisa, omenat ja raparperit olivat paistuneet ihanan pehmeiksi ja oli hyvä näin.
Paista 190 asteessa noin 40-45 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Kesän ensimmäinen raparperipiirakka |
Loistava vinkki, kiitos! Tätä pitää heti kokeilla. :)
VastaaPoistaSuosittelen. :) Herkkua, ja helppoa!
VastaaPoista