sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Uusia hedelmäpuita

Pihamaalla on taas rymsteerattu ja istutettu uusia hedelmäpuita. Totesimme nimittäin että sadonkorjuusta puuttuivat ehdottomasti makeat kirsikat. Omenatkin kypsyivät kaikki yhtä aikaa, joten hankimme myös yhden talviomenapuun tasapainottamaan.

Puut haimme kotiin Lohjan Taimiteutarilta, joka myy laajaa valikoimaa hedelmäpuita ja myös jalostaa niitä ja toimittaa muille taimitarhoille. Paikka on todella siisti ja hyvin hoidettu, joten voin suositella tällä suunnalla.

Tällä kertaa näimme myös vähän vaivaa istutuspaikkojen suunnittelussa ja istutuskuoppien kaivuussa. Sen verran hintavia puut kuitenkin ovat ettei niitä tullut vain heitettyä sinne tänne niin kuin joitain muita istutuksia... Myös jänisverkot asennettiin paikoilleen.

Tässä alla kirsikkapuumme; etualalla Meelika (menestymisvyöhyke I-?) ja taaempana Viljandin keltainen (menestymisvyöhyke I-II). Molempien lajikelaput kertovat, että ovat itspölyttyviä, mutta ohjeistivat taimitarhalla kuitenkin hankkimaan kahta eri lajiketta jotta sato on parempi.


Talviomenapuun lajike on Amorosa (menestymisvyöhyke I-II). Hedelmien pitäisi kypsyä lokakuun aikana, en tiedä voiko tuota siis aivan talviomenapuuksi sanoa vai olisiko kuitenkin ennemmin syyslajiketta.


Pihan vanhat kannot käytiin kuukausi sitten jyrsimässä. Aukkoihin heittelimme nurmikon siemeniä, ja nyt näyttää tältä. Yllättävää kyllä etteivät rikkaruohot ehtineet ensin!


Nyt sitten vain vesikielellä satoa odottelemaan! Jos jo ensi vuonna saisi maistaa ensimmäisen kirsikan, tai ainakin kunpa puut säilyisivät talven yli. Nuo makeakirsikat ovat kuitenkin arkoja kylmille talville ja viime vuosinahan on pakkasta riittänyt. Suojaistahan täällä seutuvilla kuitenkin on, joten säilymistodennäköisyys on toivottavasti kohtalainen. Ihanan vihreää muuten kaikki vielä kuvissa, muutama hetki taitaa tätä olla vielä jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti