perjantai 16. syyskuuta 2011

Ensi kevään kasvimaasuunnitelmia

Suunnitelmia ensi vuoden ryytimaan varalle on hyvä tehdä näin syksyllä, kun on tuoreena mielessä mitä kaipasi kesän ja syksyn mittaan pöytään. Tänä kesänä nautin eniten salaateista ja yrteistä, ne olivat superhyviä suoraan kasvimaalta noudettuina. Peruna ja härkäpapu menestyivät myös hyvin, mutta niiden vaatima pinta-ala oli melkoinen. Ei ole mitään tehokkainta viljyä, jos vertaa niiden kilohintaan kaupassa. Ensi kesänä saattavat joutua väistymään asteen verran erikoisempien lajien tieltä. Toki omat makupalaperunat on silti saatava!

Pinaatti

Pinaatin tapaan meillä on käytetty mangoldia, joka kasvoi todella hyvin helposti. Ensi vuonna on kokeiltava myös itse pinaattia.

Tomaatti

Kasvihuoneesta ensi kevääksi on varmaankin turha haaveksia, mutta omia tomaatteja voisi koittaa ruukuissa lämpimällä seinustalla.

Kaalit

Kukkakaali, parsakaali, lehtikaali, ruusukaali! Kotimaiset kaalit ovat syksyllä kaupastakin ostettuina todella hyvänmakuisia, mutta keräkaalia lukuunottamatta melko tyyriitä. Tänä vuonna meillä on kasvanut kyssäkaalia (kasvaa edelleen kokoa), mutta ensi vuonna olisi hauska saada vaihtelua.

Kurpitsa

Kesäkurpitsa ja makeakurpitsa. Jos tiedossa on taas yhtä lämmin kesä kuin viime vuosina, niin pitäisi näiden menestyä kunhan muistaa kastella.

Porkkana


Porkkanakempin pelossa ei uskaltauduttu vielä tänä vuonna kokeilemaan, mutta ensi vuonna otetaan riski!

Salaatteja eri lajeja


Tavallista lehtisalaattia riitti omasta maasta koko kesän. Menestyi hyvin ja oli oikein hyvän makuista. Ensi vuonna pitää muistaa koittaa vaihtelua eri lajikkeilla.Mahtuvatkohan nämä kaikki meidän kasvimaalle? ☺

Kukkia en ole vielä ehtinyt suunnittelemaan. Viherpeukaloilla on hyviä tarjouksia tulppaaneista ja muista kevään kukkijoista. Pitäisi itsekin laittaa tilaus sinne, kun näyttää siltä ettei millään ehdi varsinaiseen puutarhaliikkeeseen asiaa pohtimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti