lauantai 13. huhtikuuta 2013

Chilien ja tomaattien kuulumisia

Tomaatit ja chilit ovat viime viikkoina. ottaneet melkoisen kasvupyrähdyksen. Voi vertailla tähän ensimmäiseen kuvaan helmikuussa ja tähän maaliskuun alussa. Vai mitäs sanotte meidän alakerran viidakosta? Taitaa tuosta led-valosta todella olla hyötyä! Viime kesänä taimet olivat pienempiä vielä elokuussakin. ;)Chilit ovat mielestäni jänniä kun eri lajikkeiden erot näkee jo lehtien muodossa ja väreissä. Eilen latvoin muutaman chilin testimielessä, muita en ole vielä latvonut vaikka korkeutta on keskimäärin 10-15 cm. Tässä vaiheessa ainakin jossain suositeltiin latvomista, onko teillä hyviä vinkkejä minkä pituisena chilit kannattaa latvoa?Chilejä meillä alkaa kyllä olla sellainen määrä, että mistäköhän näille löytyy syöjiä..?

8 kommenttia:

 1. Täytyy vain laittaa chiliä joka ruokaan aamupuurosta alkaen ;-) Aikamoinen kasvusto!

  VastaaPoista
 2. Juu, äkkiä toleranssi kasvaa, ja pitää syödä aina vaan tulisempaa, että saa samat fiilikset :) Mullakin on 27 chilin tainta, se on ihan älytön määrä, mutta kun niitä oli niin kiva kylvää silloin talvella...

  En ole itse koskaan latvonut chilejäni, ne ovat kasvaneet ihan oman tahtonsa mukaan. Ovat silti haarautuneet, ainakin mun tarpeisiin ihan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, en kyllä latvonut viime vuonnakaan. Tuo toinen puutarhuri vain oli innokkaana menossa alakertaan saksien kanssa, joten lupasin vähän saksia. ;)

   Poista
 3. Onpas oikea viidakko. Varmasti valoilla on merkitystä.

  VastaaPoista
 4. Oi mikä viidakon valloitus! Kyllä on rehevää.

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan latvonut kummemmin. Jos joku oksa lähtee sopimattomasti omalle suunnalleen, niin sellaisen ole voinut katkoa. Tänä kautena oli tarkoitus panostaa latvomiseen, mutta chilit ovat haarautuneet hyvin ilman väliin tuloa. :)

  VastaaPoista
 6. Komeita tomaatin taimia! Chili on niin hyvää,sitä tulee laiteltua melkeinpä sapuskan kuin sapuskan joukkoon :)

  VastaaPoista