tiistai 30. elokuuta 2011

Mökkiviikonloppu

On todettava, että ollaan jälleen kerran käyty merta edempänä kalassa. Hulluna ollaan juostu läpi erinäisiä metsiä täällä kodin suunnalla, mutta oman mökin pihasta kotipaikkakunnalla löytyi viikonloppuna lähemmäs 10 herkkutattia ja muutama mojova kantarelli! Sieniä on kyllä aivan uskomattoman paljon tänä syksynä, Dalla Vallenkin sivuilta luimme että sieniä on jo tarjottu enemmän kuin mihin jalostuskapasiteetti tällä haavaa riittää.

Viime vuonna keräsimme vain kantarelleja ja suppilovahveroita. Tänä vuonna olemme laajentaneet mustatorvisieniin ja näihin herkkutatteihin. Sienestys on kyllä koukuttavaa puuhaa, metsästä ei koskaan malttaisi lähteä! Joskus saattaa käydä myös niin, ettei millään tahtoisi löytää paluureittiä...

Pulskat herkkutatit mökin pihalla, vihaamieni karrikkaiden syleilyssä...

Syksyn isoin kantarellini piilossa mökin pihalla...

Kanttarelleja on kuulemma joskus vuosia sitten ollut mökin pihamaalla. Uskomatonta miten rihmasto voi kadota vuosiksi ja sitten taas ilmestyä uudestaan. Nyt pitää muistaa kastella sienimaata kasvimaan lisäksi ;)

Mökin kukkapenkissä samettikukat jatkavat kukintaansa. Lisäksi ukonhatut ja syysasteri kukoistavat. Kaunis yhdistelmä vai mitä!

Ukonhattu ja syysasteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti