tiistai 13. maaliskuuta 2018

Arkiruokaa hernerouheesta

(Kuva ei liity aiheeseen)

Promoan aina mielelläni kotimaisia kasvisproteiinivaihtoehtoja soijalle ja tofulle, varsinkin jos on antaa hyvä reseptivinkki. Härkis ja nyhtökaura ovat tosi hyviä, mutta minusta melko hintavia, ja olen enimmäkseen käyttänyt kuivattua härkäpapu- ja hernerouhetta. Hernerouhe maistuu melko vahvasti herneeltä ja olin erittäin positiivisesti yllättynyt kun lähes vahingossa sain tehtyä tämän laatikon, joka maistui loistavasti myös lapsille.

Hernerouhe-pastavuoka

5 dl kierrepastaa (tai vastaavaa)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika (tai vaikka kesäkurpitsaa sesongn mukaan)
öljyä
400g tomaattimurskaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 kasvisliemikuutio
1 tl sokeria
1,5 tl timjamia
1 tl oreganoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
chiliä
2 dl hernerouhetta
2 dl ruokakermaa

Päälle:
juustoraastetta
oliiveja maun mukaan

Pasta keitetään ja sillä välin kuullotetaan sipulit öljyssä. Sipuleiden joukkoon lisätään tomaattimurska ja mausteet. Annetaan hautua 10-15 minuuttia ja lopuksi lisätään hernerouhe ja ruokakerma. Pasta ja kastike sekoitetaan vuoassa. Paistetaan uunissa 200 asteessa, kunnes juusto on sopivasti sulanut n. 20-30 min.

4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvälle! Tätä pitää joskus testata. Kiitokset reseptistä :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin taidan kokeilla. Sain paketin härkisrouhetta, jolle kaipaan käyttövinkkiä. Tässähän se nyt tuli. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa rouheissa on muuten paljon eroa merkeittäin, osa pysyy kiinteänä ja osasta tulee helpommin mössöä. Tätä kannattaa myös koittaa härkäpapurouheesta, on meillä tykätty (ja helppo) http://www.versofood.fi/reseptit/kasvis-harkapapulasagne/

      Poista