keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Punajuuripesto

Näin talvella, vai onko jo kevät(?!), on ekologista vaihtaa peston basilikat kausiluontoisesti punajuureen - lisäksi tämä on melko mainio vaihtoehto myös makunsa puolesta! Ohjeen olen vuosia sitten kirjoittanut ylös luullakseni jostain blogista tai ruokalehdestä, tätä reseptiä voin suositella.

Punajuuripesto
5 punajuurta
0,5 dl mantelilastuja
1 dl parmesaaniraastetta
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
1 tl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
mustapippuria

Puolita punajuuret ja keittele kypsäksi, tai käytä esikeitettyjä. Laita ainekset tehosekoittimeen ja surrauta tahnaksi. 

Helppoa? No kyllä! Lisäksi tästä riittää mainiosti 4-5 ateriaan, kun pastaa ei uita kastikkeessa. Itse pidän siitä, että myös pasta itsessään maistuu... Ohjeessani kehoitetaan myös paistamaan päälle halloumikuutioita, tällä kertaa nautiskelin ilman. Ja nimen omaan yksikössä, koska mies tulee huonovointiseksi kun kuulee sanan punajuuri. Miten teillä kotona, maistuvatko punajuuret?

Nam - pastaa ja herkullista punajuuripestoa



8 kommenttia:

  1. Upeaa!! Minulla on pussillinen punajuuria ja olen miettinyt mitä erilaista niistä valmistaisin ja tässähän se on. Kiitos ohjeesta, punajuuri maistuu aina! Vesi herahti kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuria on melkein aina pakko ostaa se kilon pussi ja sitten sen kanssa on pähkäilemistä mihin käyttäisi. Toinen hyvä on keittää ja lohkoa salaatin joukkoon, jugurtti-dijon-kastikkeen kanssa mielettömän hyvää. :)

      Poista
  2. Aaargh miten hyvän kuuloista ja näköistä! Että pitikin tulla vilkaisemaan sun blogia kun nälkä kurnii vatsassa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogeja ei pitäisi ikinä lukea nälkäisenä :D

      Poista
  3. Kiitos ja nam, tulostettu käyttöä varten.

    VastaaPoista
  4. Kiitos herkkuohjeesta. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, hyvää pitää jakaa, ja kiitos samoin! :)

      Poista