maanantai 9. joulukuuta 2013

Taimien nimikyltit lahjaksi

Mielipidettä kaivataan! Piti kirjoittelemani ajankohtainen juttu, mitä puutarhanhoitoa harrastava toivoo joululahjaksi, mutta ajatus harhaili taas muualle. Nimittäin näihin kesällä tekemiimme metallisiin taimien nimikyltteihin. Mietin olisikohan näille kysyntää Taitaentehty-nettikauppani puolella, jossa myynnissä kotimaisia käsintehtyjä tuotteita. Kysyisin siis teidän mielipidettänne, olisiko tämä kiva lahjaidea puutarhurille, tai keväällä taimien kanssa annettavaksi?


Ja toinen kysymys, jos noita tekisi nettikauppaan, niin mitä taimien nimiä nakuttelisi valmiiksi? Itse vein näitä kesällä tuliaiseksi juuri chilin taimien kanssa. Yrttipurkeissa taimikyltit ovat myös kauniita.


Mitä mieltä olette? Olisiko näitä kiva ostaa lahjaksi ja haluaisitteko 3-5 kyltin valmiita settejä vai itse valita kyltit yksitellen, tai määritellä nakuteltavat taimien nimet? Kaikki palaute otetaan oikein mielellään vastaan. Hyvät kommentit voin palkita nimitikuilla, jos tuotanto lähtee käyntiin. :)

Kesän mittaan nämä patinoituivat kauniisti ja oletukseni on, että kyltit kestävät vuosikymmeniä ahkerassakin käytössä. Omasta mielestäni ei-niin-teollinen kirjainten rivitys näyttää mainiolta. Miesväki taas oli sitä mieltä, että kirjaimet pitäisi nakutella viivottimen avulla suoraan...

14 kommenttia:

 1. Aivan ihanat nuo pikkukyltit. Olisi kyllä tarpeen esimerkiki yrttipurkkeihin. Juurikin sillä ajatuksella, että ne ovat kauniita vaikka sisätiloissakin, tai sitten ihan kasvimaalla. Tykkäisin. Ja musta myös niiden ei tarvitsisi olla niin suoraan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta, rohkaisua tekstien naputtelijalle. :)

   Poista
 2. Nice to visit today. I could not find a translator tab so I only could look at the photos - many of them made me hungry - good food! Jack

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for visiting, you were the first one visiting outside of Finland to leave a comment!

   Poista
 3. Joo ehdottomasti!! Saisko sulta tilattua tilaustyönä, kaipaisin pioneilleni kauniita lajikekylttejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, onko kylteillä eka asiakas? :) Laitatko mulle sähköpostia kujeitaryytimaalla@gmail.com niin voisimme naputella testierän joululoman aikana.

   Poista
  2. Mitä matskua nuo kyltit ovat? Kestävätkö hyvin sadetta yms vai ruostuvatko? Laittelen sulle säpöa kunhan ehdin. Ennen joulua ei kyllä pysty mitään ylimääräistä ostamaan...

   Poista
  3. Laita postia, niin sovitaan testierä sulle. :)

   Poista
 4. Ajatuksesi on erinomainen. Kyltit kelpaisivat itselleni kuin myös lahjaksi annettavaksi. Settien kokoaminen saattaa olla hieman vaikeaa, sillä haluttuja nimiä on pilvin pimein. Ehkä kuitenkin 3-5 kyltin setin saisi nimenomaan yrteistä ja tavallisimmista kasveista (tomaatti, ruohosipuli, tilli, persilja, porkkana, punajuuri yms.). Kukille ainakin itse haluaisin ehkä vähän tarkemman nimen, joten tilaustyöt kannattaisi ottaa nettikauppaan mukaan. Kannatettava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Pitäisi varmaan tehdä juuri noin, valmiita lahjasettejä, joissa tietty valikoima ja sitten tilaustyöt erikseen. Lajikenimissä riittääkin sitten naputeltavaa. :)

   Poista
 5. Ehdottomasti toteutuskelpoinen idea. Paitsi, että ovat kauniita parasta noissa on se, että tekstit kestävät tuhraantumatta niin sateita, kuin aikaakin vuosi kaudet. Näin ollen niistä saa aina selville mikä kasvi kulloinkin on kysymyksessä. Itse valitut ja omia tarpeita vastaavat kyltit olisivat hyvä asia, mutta myös muutama tavallisista, yleisimmistä hyötykasveista koottu kylttisetti olisi varmasti kohdallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan tehdä juuri noin, osa valmiita tietyin vaihtoehdoin ja osa tilaustyönä, niin löytyy joka tarpeeseen oikea ratkaisu. :)

   Poista
 6. Ilman muuta tuollaiset ovat ihanat lahjat puutarhailua harrastavalle.
  Valmiita nimiä varmaankin yleisimmille yrteille ja sitten tomaatille ja kurkulle.
  Ja ilman viivotinta;)

  VastaaPoista