keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pergolahaaveita

Viime päivinä olen haaveillut jykevästä pergolasta oleskelutilaan. Kukakohan sen vain minulle ehtisi rakentaa? Suunnittelu innoitusta olen tallentanut Pinterestiin, se on muuten hyvä apu puutarhaideoiden tallentamiseen. Tässä kolme kauneinta löytöä erilaisista pergola-malleista.

Kuva Pinterest

Jos ilmasto olisi vähän leppeämpi, niin tuollainen kahdella keinutuolilla varusteltu pergola olisi aika miellyttävä oleskelupaikka. Toisaalta, aivan loistava idea täälläkin viedä keinutuoli ulos puutarhaan, jos sillä vain löytyy tasainen paikka. Ainakin niiksi muutamaksi viikoksi kun on auringonpaistetta. Valmistaakohan joku jo säänkestäviä keinutuoleja, vai olisiko siinä bisnesideaa? :)

Kuva täältä

Tämä ylläoleva on sen suuntainen mitä olen haaveillut. Tarpeeksi iso, jotta sen alle mahtuu useampi ruokailemaan.


Kuva Pinterest

Ja sitten taas enemmän sinne haavekategoriaan... Tämä on mielestäni aivan loistava, kuin todellinen olohuone ulkosalla! Takkatuli ja kattokruunu, sekä tyynyillä varustetut vanhanaikaiset tuolit, ja näkyy tuolla olevan lukulamppukin.

11 kommenttia:

 1. Voi hyvä tavaton miten upeita pergoloita <3
  Itse tykkään ehkä eniten tuosta ensimmäisestä.

  VastaaPoista
 2. Ihania ovat kaikki! Jos itselle saisin, niin ottaisin tuon ensimmäisen! :)

  VastaaPoista
 3. Ihania ovat! Mietin kyllä aina, kun näen näitä "olohuone ulkona" -kuvia, että miten tuo mahtaisi toimia esim. Suomen olosuhteissa, kun sataa ja tuulee takuuvarmasti puolet kesästä? Miten tekstiilit kestävät, pitääkö niitä rahdata edes takaisin suojaan vai kuivuvatko supernopeasti jne. Katoton olohuone on kuitenkin aikalailla kelien armoilla :)

  Tällainen inhorealisti minä olen, heh.

  VastaaPoista
 4. Onpahan ihanat pergolat!
  Suosittelen lämpimästi sellaista. Mulla on aika suuri katettu kuisti, se on todella kiva oleskelupaikka varhaiskeväästä myöhään syksyyn, lampaantaljaa tai tyynyä vain pehvan alle ja takkia päälle.
  Totta on tuo Geraniumin kommentti, tekstiilejä ei kyllä kannata pitkiksi aikaa ulos jättää, vaikka paikka onkin katettu, mutta taitaa mulla olla keinutuolissa istuintyyny puoli kesää.. niin, ja se keinutuoli on asunut ulkona jo viisi vuotta vuodet ympäri, 60-luvun tuoli, jossa ilmeisesti puuliitokset. Kun puu ja metalli elävät eri tahtiin lämpötilan kanssa, niin se tekee nykykalusteista heikompia ulko-olosuhteissa. Eli kannattaa etsiä niitä tuoleja kierrätyskeskuksista sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistovinkki keinutuolista, kiitos! :)

   Poista
 5. Mikään vaa noista olisi ihana!

  VastaaPoista
 6. Oijoi... <3 Haaveilen tuollaisesta ulkotakasta.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania jok'ikinen. Meidän oloissamme soisin pergolaankin vaikka lasikatteen, jolloin ulkona voisi olla huonollakin säällä. Useinhan sateella saattaa kuitenkin olla ihan lämmin. Eikä tarvitsisi jatkuvasti siirrellä pehmusteita ja peitteitä suojaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kivoista kommenteista, pitää alkaa rakennella näitä tiiminä. :)

  VastaaPoista
 9. Upeita, itsekin alan haaveilemaan jo pelkästää kuvien perusteella =)
  Myötäisiä tuulia haaveille.. ne pakkaa toteutumaan kun oikein kovaa haaveilee =)

  VastaaPoista