sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kesäkuvia ja mietteitä menneestä vuodesta

Täällä on ilmeisesti tohistu joulua jo kuukausi, kun viimeinen kirjoitus on päivätty 25.11. Meneepä aika nopeasti! Ja puutarha vain peittyy lumen alle syvemmälle ja syvemmälle.

Viime vuodesta ollaan opittu sen verran, että ollaan muistettu käydä tamppaamassa lumi matalaksi pienten puiden taimien ja niiden suojaverkkojen luota. Viime talvena huomasin, että jäniksillä oli lopputalvesta melko leppoisaa seisoskella kovan lumen päällä ja järsiä puuntaimia. Nyt on siis tampattu polkuja ympäriinsä, myös luumupuun luo kauimmaiseen nurkkaan.

Viikolla tuli jo sähköpostiviestiä Impectalta, että siemenluettelot ovat lähtenee postissa. Jäin miettimään miten nopeasti vuosi tosiaan on mennyt... Juuri sitä vasta kylvettiin kevään siemeniä ja toivottiin, että jonkinmoista satoa tulisi. Mihin se vuosi oikein meni?

Sain haasteena jonkin aikaa sitten esitellä 6 mieluista kesäkuvaa. Niitä nyt sitten tänään valitsin täällä lumipyryn keskellä. Melko kotoisaa oleskella lämpimässä neljän seinän sisällä. :) Katsotaanpa jos saisin kuvat vielä aikajärjestykseen.

1. Kukkamaa Ukrainassa
Puutarhakesä alkoi oikeastaan toukokuussa Ukrainan matkalla. Siellä kevät oli jo pitkällä, ruusut ja pionit kukkivat. Maaseudulla oli lähes joka talon pihalla hyvin hoidettu kukkamaa, säntillisissä riveissä tärkein asia näytti olevan lajien monipuolisuus. Matkalla kuvasin muun muassa kesäkukka-asetelmia, Iiris-näyttelyn, ja pioneita osan I ja osan II.2. Kevään sipulikukat omalla pihalla
Alkukeväästä kukkivat narsissit ja tulppaanit kauniisti omalla pihalla. Nämä ovat edellisen asukkaan istuttamia. Lokakuussa istutin ensimmäiset uudet, 'meidän omat', tulppaanit. Se taisi olla tämän vuoden viimeisiä puutarhahommia.


3. Juhannus saaristossa
Juhannusta vietimme saaristossa, jossa vaikutuksen teki saaristoluonto. Niin kaunista ilman mitään ihmiskäden ohjausta.


4. Ruohosipulit omalla kasvimaalla
Kesän parhaat puutarhakuvat otin oman kasvimaan ruohosipuleista. Näistä kukkivista ruohosipuleista voisi teettää kotiin vaikka taulun.5. Isoäidin puutarhat Vuojoen kartanolla (Eurajoki)
Kesän kauneimmat kukka-asetelmat olivat Vuojoen kartanon Isoäidin puutarhat-näyttelyssä Eurajoella. Siellä vierailimme hiljaisena elokuun päivänä ja saimme aivan rauhassa tutkailla asetelmia. Lisää kuvia reissusta löytyy täältä.


6. Kasvilava ja melonit
Kesän suurin putarhasaavutus oli se, että saimme vihdoin tämän yhden kasvilavan rakennettua ja täytettyä melonin taimilla. Ja satoakin saatiin loppujen lopuksi, vaikka huonolta näytti alkuun. Pieniä melonintaimia ei oltu karaistu tarpeeksi ennen istutusta ja näivähtivät täysin muutamaksi viikoksi. Siitä taimet sitten tokenivat, mutta kasvuaikaa menetettiin pari viikkoa ja hedelmät kypsyivät loppujen lopuksi loppuun sisätiloissa.


Näitä kuvia katsellessa alkoi nousta pieni innostus suunnitella ensi vuotta. Onneksi ehtii vielä muutaman kuukauden kerätä innostusta ja energiaa ennen kuin oikeasti tarvitsee tarttua multasäkkeihin.

Nettikaupassani on muuten arvonnassa kaunis seinäkalenteri vuodelle 2013. Käykää tekin kaikki osallistumassa. :)

Mukavaa joulun odotusta ja muistakaa sytyttää tänään jo kolme kynttilää!

10 kommenttia:

 1. Niin se aika vaan hurahtaa. Minäkin jo kovasti olen selaillut siemenkauppojen nettisivuja ja suunnitellut.

  Onneksi olkoon melonienkasvatuksen onnistumisesta,mulla ei ole koskaan onnistanut niiden kanssa.

  Ruohosipuli on kyllä upea kukkieassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Itse en ole vielä ehtinyt selailemaan siemenluetteloita, ehkä sitten joululomalla...

   Poista
 2. Olipa hyvä idea laittaa kesäkuvia nyt, kun lunta tupruttaa taivaan täydeltä! Ihana kesä.

  VastaaPoista
 3. Onpas hauska katsella sinun ihania kesäkuvia.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! Tähän aikaan vuodesta tuollaiset kesäiset kukkakuvat tosiaan piristävät :)

  VastaaPoista
 5. Eikö olekin hyvä haaste? Sen varjolla voi muistella kesää näin pimeimpään aikaan. Minulla kävi kuvien kanssa aivan sama juttu kuin sinulla -sadekuvat puuttuvat. Eihän sitä kuvaa tietenkään ikävää sadesäätä, vaan auringonpaisteessa. En ole edes julkaissut yhtään sadekuvaa. Yhden julkaisemattoman sentään löysin arkistoista.
  Omat kuusi kuvaa löytyvät tästä linkistä:
  http://saveajapapuja.blogspot.fi/2012/11/kuusi-kuvaa-kesasta.html
  Linkki täytyy leikkaa-ja-liittää, mutta en edes tiedä voiko näihin palautelaatikoihin saada suora linkki. Kätevää se ainakin olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin katsomassa kuvasi, ei taida tosiaan tuota linkkiä harmillisesti saada suoraan. On se ihana tuota auringonpaistetta katsella, nyt siitä ei juuri saa nauttia. Ei löytynyt sadekuvia tältä koneeltakaan yhtään. :)

   Poista