keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Mikä vaivaa toista kirsikkapuuta?

Jokin on kovin lannistanut toisen meidän kirsikkapuun taimistamme. Tiedä sitten mikä on ollut, ja mitenköhän mahtaa käydä... :(


Vertailun vuoksi alla toinen puuntaimi, se aivan huhkuu elinvoimaa tuon toisen rinnalla.

4 kommenttia:

 1. Juha veikkaa, että toinen puu on suojaisemmassa paikassa ja siihen toiseen on ottanu yöpakkanen. Olisko sopiva teoria?

  VastaaPoista
 2. Ovat kyllä tosi lähekkäin tuossa pihalla, muutaman metrin välein, mutta toinen on orapihlaja-aitaa lähempänä ja hevoskastanja toisella kulmalla. Kaipa voi olla niinkin pienestä kiinni? Saa nähdä miten selviävät talven yli! Toisaalta tuo toinen alkoi meistä jo heti alkuun vähän reppanaistua ja silloin ei vielä ollut kylmää...

  VastaaPoista
 3. Ymmärsin, että olet istuttanut kirsikat nyt ihan hiljattain...? Voisiko toisella olla veden saanti ongelmia? Mun mielestä se, että se on alkanut nuupottaa kohta istuksen jälkeen, viittaisi siihen. Itse rohkeasti kaivaisin sen huonon taimen ylös ja kurkkaisin juuriston tilannetta; onko lähtenyt juurtumaan (uudet juuret ovat ohuita, vitivalkoisia, kasvavat ulos juuripaakusta), samalla katsoisin mikä on niiden juurten tilanne, jotka ovat kasvaneet taimiruukussa; kiertävätkö tiukasti paakkua? Jos näin on, reilusti vaan joko käsin avaat juuristoa tai otas puukon/oksasakset ja leikkaat juuripaakkuun reilut viillot. Sitten taimi takaisin maahan ja kunnon kastelu. Jos olet istuttanut puut tänä syksynä tai loppu kesästä, en usko että se kärsii tuosta ylös nostosta, mutta harkitkaa toki itse asiaa. :)Jos ette ihan pohjois-Suomessa asu, niin puu ehtii juurtua uudelleen ennen talven tuloa. Jos toimenpide tuntuu talvea vasten liian rajulta, suosittelisin tekemään sen kumminkin viimestään keväällä, jos taimi ei ota itsestään piristyäkseen. Taimena jurovista puista ei koskaan tule kunnollisia.

  Hyvää loppu viikkoa ja paranemisia kirsikalle! ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä vinkistä, harkitsen jos tuon tekisi viikonloppuna. Siitä ei ole vielä kuukauttakaan kun istutettiin puu, joten ei varmaan suurta haittaakaan olisi. Pitää tuosta kunnon satopuu saada ;)

  VastaaPoista