keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Lisää kuvia puuarvoituksesta

Pyynnöstä lisää kuvia puusta, onko ihan hedelmäpuu?

6 kommenttia:

 1. Kukkien pitkän kannan perusteella ajateltiin heti, että kirsikkaan viittaa ja ajateltiin sen olevan:

  Punus pumila, pensaskirsikka. Pohj.Amerikasta peräisin, 1m. Lehdet pienehköjä, pitkulaisia, kantaan päin kiilamaisesti kaventuneita, kärkipuolelta hammaslaitaisia, alta harmahtavanvihreitä. Syysväri helakanpunainen. Kukat pieniä, valkoisia, 2-4yhdessä. Hedelmät mustanpunaisia. Runsaskukkainen. Menestymisvyöhyke II (III).

  Kuvien perusteella kaikki muu täsmäis muttei tuo korkeus.

  Todennäköisesti se olis kuitenkin

  Prunus ssp. insititia, kriikuna. Eurooppa, Länsi-Aasia. 2-4m. Versot aluksi nukkaisia. Kukat puhtaan valkoisia. Hedelmä pyöreähkö, sinimusta, makea. Hedelmäliha ei irtoa siemenestä. Menestymisvyöhyke II.

  Vai miltä teistä tuntuu? Pitää kattoa puskaa lähemmin jos/kun kesän aikana tullaan käymään =)

  VastaaPoista
 2. Kirsikka oli myöskin H:n veikkaus ja kriikuna mun :) Selvinnee sadon myötä... Olisi muuten lisää selvitystehtäviä teille, mutta ehkä ne odottaa vierailuun asti!

  VastaaPoista
 3. Eikö ole siis pilvikirsikka?

  Meille kävi outo juttu muutama vuosi sitten. Olimme ostavinamme uuden luumupuun ja sitä sitten kasvatettiin ja vaalittiin. Siihen ei tullut hedelmiä, mutta se kukki valkoisin kukin, mikä hämäsi meitä kauan. Sitten huomasimme siinä oksissa pitkiä piikkejä. KUKAAN ei tiennyt mikä se puu oli. Kun naapuri tuli sitä laittamaan poikki moottorisahalla, se puu oli niin kovaa ainesta, että saha meinasi hajota!

  Moni viekkasi sitä ensin kriikunaksi, mutta kai kriikuna antaa myös hedelmää ja onko siinä jotain piikkejä oksissa...

  Olemme nyt istuttaneet viime ja edellsivuonna pilvikirsikoita sekä myötuurenpihlajia. Pilvikirsikat kukkivat valkoisin kukin ja niissä on mahtava syysväri. Aivan uniikki. Tuurenpihlaja on kauniin mallinen ja syysväri on voimakkaampi kuin kotipihlajalla.

  VastaaPoista
 4. Pilvikirsikka onkin minulle aivan uusi tuttavuus. Katsoin sen tuosta Pihan ja puutarhan pikujättiläisestä ja ainakin siinä lehdet näyttävät pidemmiltä ja kiiltäväpintaisemmilta kuin tuossa meidän puussa. Tekeekö pilvikirsikka syötävää hedelmää vai kukkiiko vain kauniisti?
  Tuurenpihlaja on myös mahtavannäköinen (kävin katsomassa blogissasi juttua), onko teillä iso piha kun puita mahtuu noi paljon?

  VastaaPoista
 5. Kirsikkapuu, mutta 100 varma en ole. Me kutsumme tuon näköistä puuta kirsikkapuuksi joka pihallamme on. Ja kukathan meillä tippui puusta sen jälkeen kun sain vesialtaaseen veden, joka sijaitsee puun juurella.

  VastaaPoista
 6. Jännityksellä odotan, loppukesästä sitten näkee millaista hedelmää tulee :)

  VastaaPoista