lauantai 23. huhtikuuta 2011

Orvokkien istutusta - paleltuvatkohan pienokaiset?

Mitenköhän mahtaa käydä näiden tänään torilta haettujen orvokkien? Yöt ovat vielä niin kylmiä. Sain valita värit oman maun mukaan, kun kuski ei ehtinyt edes autoa pysäköimään kun ostokset oli jo tehty. Eli ei mitään torifiilistelyä tänään, vaikka ilma olisi ollut mitä mainioin kyllä sellaiseenkin. Johtuni siitä, että pääsiäisrauha vaihtuu tänään armottomaan tohinaan, joka alkoi jo puoli kahdeksalta. Tänään on ommeltu verhoja, pesty pyykkiä urakalla, käyty Multasormessa ja K-Raudassa työvälineostoksilla, haravoitu, istutettu, ommeltu taas vähän lisää, kannettu puutarhakalusteet ulos, käyty huoltsikalla täyttämässä pyörän renkaat, ja mitäköhän kaikkea muuta... Lepohetkenä toimi se kymmenen minuuttinen, kun puutarhakalusteet oli saatu ulos ja kahvikupit käteen. Aurinko paistoi ja oli yksinkertaisesti täydellistä.


Pihahommiin hankittiin tänään kalkkia, 250 litraa multaa, talikko ja pistolapio. Mukaan lähti myös kaksi vadelman (Jenkka) tainta. Meinasi oikein tulla riitaa niitä istuttaessa, kumpi saa iskeä lapiolla. Ensi innostuksen haihduttua ja kun kasvimaata aletaan tosissaan kääntää, ei varmaan tarvitse enää tuosta riidellä. Taimet pääsivät tontin alareunaan ja toiveissa olisi että leviävät siellä pikku hiljaa ja säntillisen siistiin riiviin tietenkin. Kaivaessa löytyi myös reilut puoli senttiä paksu kastemato, toivottavasti niitä on tuolla hommissa useampiakin!


Eilen illalla koulin myös iisoppia ja isoa samettikukkaa omiin ruukkuihinsa. Iisoppi ei tuosta tykännyt, 90% taimista nuupahti tänään täysin. Taisin tehdä virheen, eivätkä olleet vielä tarpeeksi vahvoja siirtoon. Itävyys vain oli ollut niin hyvä, että taimia oli aivan vieri vieressä ja ajattelin että parempi siirtää jo tässä vaiheessa omiin ruukkuihinsa. Hätähousu mikä hätähousu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti